Over de organisatie

Together Groningen wordt georganiseerd door een gemotiveerd team van begeleiders. De meeste van hen zijn student (HBO/WO). Ze worden begeleid door ontwikkelingspsycholoog Rian Wesseling.

Onze missie is: samenwerken aan elkaars bloei.

Waarden

We zien onze missie werkelijkheid worden door te werken vanuit de volgende waarden:

  • we gaan voor ontmoeting en ondersteuning.
  • passie voor leren: we zoeken creatieve leervormen die aansluiten bij het individuele kind.
  • als team hebben we een voorbeeldfunctie.
  • we bekrachtigen ouders in hun betrokkenheid bij de wereld van school.
  • we hebben een open, lerende en respectvolle houding ten opzichte van de wereld van kinderen thuis.

Ontstaan

Het is een paar jaar geleden dat een vriendin vertelde aan initiatiefnemer Mariël de Vos over haar idee om huiswerkbegeleiding op te zetten. Ze vroeg om hulp bij het schrijven van het pedagogisch plan: “Ik zie de kinderen in de migrantengemeenschap worstelen. Hun ouders kennen het Nederlandse schoolsysteem niet. Ze wonen vaak in kleine huizen met grote gezinnen en er is vaak geen ‘huiswerk-maak-cultuur’. Het is dus lastig voor kinderen om rust en ruimte te vinden om aan de slag te gaan met hun huiswerk.” De vriendin verhuisde en haar plan ging niet door. Mariël (intercultureel pedagoog en gepassioneerd over ‘nieuwe’ en ‘oude’ Nederlanders die hun leven met elkaar leren delen) sloeg het idee op in haar achterhoofd. Ze realiseerde zich dat ondersteuning op het gebied van school een perfecte aanleiding is voor duurzame ontmoeting.

Eind 2017 was de tijd rijp om verder te gaan met het plan in de wijk Selwerd in Groningen. We hebben vooronderzoek gedaan, veel gesprekken gevoerd, concepten uitgeprobeerd, connecties gelegd en zijn een stichting geworden. We zijn er klaar voor!

Stichting

Together Huiswerk is sinds 2020 een stichting die geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel in Groningen. Lees hier meer over de stichting.

Jaarverslagen