Wie zijn wij

Together Tutoring begeleidt en ondersteunt kinderen en jongeren in hun leerontwikkeling op school. Onze expertise is het begeleiden van anderstalige kinderen waarvan de ouders zelf niet in Nederland naar school zijn geweest. Together Tutoring werkt vanuit het wijkbedrijf in de wijk Selwerd in Groningen. Deze wijk kent een grote mate aan diversiteit qua culturen.

We hebben ervaring en inzicht in de verschillen die kunnen bestaan tussen de wereld thuis en de wereld op school. Kinderen met ouders die niet in Nederland zijn geboren ontwikkelen hun identiteit tussen culturen in. Together Tutoring ondersteunt dit proces door kinderen te helpen met hun huiswerk. Met ons interculturele team bieden we rolmodellen die inspireren en motiveren. Zo creëren we een betekenisvolle omgeving waar kinderen leren succesvol te zijn en geïnspireerd worden hun eigen weg te ontwikkelen.

Bijlessen worden gegeven door bachelor & master students:

  • met zowel migranten- als Nederlandse achtergrond
  • passie voor leren
  • liefde voor kinderen & oog voor hun ontwikkeling

De studenten worden ondersteund door initiatiefnemer Mariël de Vos.  Zij heeft een achtergrond in transculturele pedagogiek en heeft zich de afgelopen jaren zowel privé als professioneel ingezet op het gebied van interculturele communicatie en ‘bruggenbouwen’ (tussen mensen met verschillende achtergronden, culturen en geloven). 

Together Tutoring werkt samen en wordt mede mogelijk gemaakt door het wijkbedrijf Selwerd, Groningen Verwelkomt en Gemeente Groningen.